Kristalna postelja – Crystal Bed

Terapijo, imenovano Kristalna postelja, je razvil  brazilski medij in zdravilec  John of God kot dodatni pripomoček za obnavljanje, uravnavanje in uravnoteženje energetskih polj človeka, da bi z njo dopolnil proces duhovnega in fizičnega  zdravljenja pacientov v svojem terapevtskem centru.

 

 

 

Kako terapija deluje

Kristalna postelja je kombinacija kristalne in barvne terapije. Tok energije pozitivno stimulira več fizičnih in energetskih nivojev našega  bitja. Barva se preko kristala prenaša v ustrezno čakro in jo očisti, energenizira in uravnovesi z vsemi ostalimi čakrami. To omogoči drugim aspektom našega bitja, naj bo to mentalni, čustveni ali fizični, da se prav tako uravnovesijo, saj takrat, ko  naše čakre niso uravnotežene, tudi drugi aspekti našega bitja ne morejo biti v ravnovesju. S terapijo te subtilne  energije ponovno uravnovesimo in v telesu spet lahko začnejo delovati naši lastni mehanizmi samozdravljenja.

Terapija s kristalno posteljo:

 • čisti in uravnoteži naše telo
 • napolni nas z energijo
 • da nam občutek  globoke sprostitve
 • je odlična preventivna tehnika za uravnovešenje  telesnih funkcij in energij

Kako terapija poteka

Terapija s kristalno posteljo  je varna in neinvazivna metoda. Vse, kar moramo storiti, je, da se sprostimo, pustimo oditi vsem svojim težavam in skrbem ali celo zaspimo, vse ostalo za nas storijo utripajoča svetloba, kristali in duhovna  bitja, ki pomagajo pri zdravljenju. Terapevt nad nami v oddaljenosti približno 30 cm namesti 7  izjemno čistih in visoko poliranih in brušenih kvarčnih kristalov (kamenih strel). Vsak kristal je brušen tako, da je uglašen na posebno frekvenco in vsak od njih je nameščen nad enim od sedmih človeških energetskih središč (čaker). Barvne lučke, ki so izbrane tako, da ustrezajo frekvenci barve določene čakre, sevajo svetlobo in energijo skozi kristale v vsako ustrezno čakro. Prižigajo in ugašajo se v določenem ritmu, ob tem pa čistijo naše telo in uravnovešajo našo energijo. Med terapijo ležimo na masažni mizi, z obrazom obrnjeni navzgor, oči imamo zaprte in se kopljemo v energiji. Za terapijo ni potrebna nobena posebna priprava, vendar pa je za doseganje najboljših učinkov priporočljivo, da se enostavno odpremo sprejemanju. V pomoč nam bo tudi (ni pa nujno potrebno), če bomo v mislih oblikovali  poseben namen (prošnjo) ali molitev za tisto, za kar iščemo pomoč.

Kaj doživljamo ob terapiji

Med terapijo in  po njej lahko doživljamo celo paleto občutkov – pritisk, težo, občutek lahkotnosti, vročine, hladu, vetra, vse vrste telesnih občutkov, kot so ščegetanje, mravljinci itd. Kristali lahko v nas vzbudijo občutek miru in spokojnosti in zelo pogosto občutek globoke sprostitve. Lahko čisto preprosto zaspimo in se zbudimo popolnoma sveži in polni energije. Lahko doživimo uvide in sprostitev tistega, kar nas je težilo ali vračanje spominov. Občutimo lahko toploto, gibanje, raztezanje, čiščenje ali pa nas prevzame občutek, da se nas nekdo dotika. Včasih lahko fizično občutimo, kako v našem telesu poteka proces zdravljenja, občutimo lahko tudi prisotnost duhovnih bitij, ki izvajajo terapevtski proces na našem fizičnem telesu. Naše zavedanje se lahko razširi celo preko  meja našega telesa na višje nivoje zavesti.

Kakšne učinke lahko pričakujemo

Spremembe se lahko zgodijo na več različnih nivojih – duhovnem, mentalnem, čustvenem in fizičnem. Uporabniki  kristalne postelje širom po svetu poročajo  o številnih izboljšanjih, kot npr:

 • občutljivost čutil se poveča (boljše okušanje hrane, videnje barv, občutenje dotika)
 • energijska polnost, misli so bolj čiste, poveča se koncentracija
 • občutek globoke sproščenosti
 • boljša povezanost z materjo Zemljo in vesoljem
 • občutek notranjega miru in ravnovesje čaker
 • splošno počutje se izboljša
 • razvije se globlje razumevanje sebe in svojih življenjskih situacij
 • uvidi v svojo življenjsko pot v prihodnosti in v prihodnost matere Zemlje
 • pogled vase in svoje osebno stanje
 • prejemanje vodstva, kako se kar najbolje spopasti s težavami

Učinki terapije s kristalno posteljo so pri vsakem uporabniku drugačni, vsak ob tem doživi  samo njemu lastno, unikatno  izkušnjo, ki ustreza njegovemu trenutnemu stanju, potrebam in nivoju zavesti. Mnogi uporabniki poročajo, da so imeli med terapijo občutek, da so proces  izvajala duhovna bitja, nekateri  so med terapijo »odplavali« v svoja prejšnja življenja in drugi so doživeli občutek uglasitve s svojim duhom.  Vsak uporabnik doživi  popolnoma individualno izkušnjo.

Kako postopamo po  terapiji

Priporočljivo je, da po terapiji eno uro počivamo, da bi tako lahko kar najbolje absorbirali učinke terapije. Priporočljivo je tudi, da  v naslednjih nekaj urah spijemo več kozarcev vode in na ta način telesu pomagamo, da se znebi čim več toksinov in odpadnih snovi, ki so se sprostile med terapijo. V veliko pomoč nam je lahko tudi, če si zapišemo izkušnje in vodstvo, ki smo ga bili morebiti deležni, da bi tako izkušnjo lažje integrirali v naše življenje.

Trajanje in pogostost terapij

Terapije lahko trajajo 20, 40 ali 60 minut. Lahko jih imamo vsak dan, če je potrebno vendar v enem dnevu ni priporočljivo imeti več kot 1 uro terapije. Za povprečno zdravega človeka so na začetku priporočljive terapije, ki trajajo 20 oz. 40 minut, da se organizem privadi na njihove učinke, kasneje pa lahko 20 ali 40 minutne terapije podaljšamo na 60 minut.

Število terapij je odvisno od posameznika in razloga, zakaj se je odločil za terapijo s kristalno posteljo.  Če se oseba odloči za terapijo s kristalno posteljo iz duhovnih razlogov, sta primerni ena od dve terapiji tedensko. Nekateri udeleženci  prihajajo na terapijo, kadar enostavno začutijo potrebo po tem, drugi spet prihajajo enkrat mesečno z namenom preventive, ali preprosto zato, da bi ostali »uglašeni«.

Opomba: terapija na kristalni postelji ni  uradno priznana terapija. Predlogi nimajo statusa medicinske doktrine niti zdravljenja, temveč gre za vzpostavitev energetske harmonije. Vsak posameznik pristopa k terapiji na lastno željo in odgovornost. V primeru dvoma, se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom.