LPG limfna drenaža nog

Limfni sistem je kompleksno omrežje  limfnih vozlišč, limfnih kanalov in limfnih žil, ki odstranjuje odpadne snovi in toksine iz telesa. Zdrav limfni sistem je izjemno pomemben za zdravje in dobro počutje našega organizma, prav tako igra pomembno vlogo pri zagotavljanju lepe in zdrave kože.

Opozorilni znak, da z našim limfnim sistemom lahko nekaj ni uredu, so boleče in otekle noge, kar je posledica poplavljanja  tkiva z vodo iz ven. Voda se zadržuje tudi v dermisu in hipodermisu in pripomore k formiranju mehkega celulita, ki se lahko razširi vse do gležnjev, in povzroča njihovo odebelitev.  Limfni sistem pogosto ne more zagotoviti zadostne drenaže takega tkiva, kar s časom povzroči limfno insuficienco.Vzroki limfne insuficience so različni. Lahko je hormonska, dedna, vezana na nosečnost, debelost ali nezdrav način življenja.  Težave z Limfno insuficienco se odpravlja z ustrezno masažo tkiva, dermisa in hipodermisa in izboljšanjem venske cirkulacije.

LPG aparati so se dokazali kot učinkovit pripomoček pri odpravi celulitnega tkiva ter  izboljšanju venske in limfne cirkulacije posledično so tudi učinkovit pripomoček pri odpravljanju težav, ki ga povzroča limfna insuficienca.

Že po nekaj tretmajih, se zmanjšajo otekline na nogah. Noge postanejo lažje in manj občutljive. Tkivo si potopoma opomore, gležnji postajajo normalno vidni, udi na katerih se izvaja tretma postajajo lažji, infiltrirani celulit se drenira.