Manikira

 

Manikira pomeni skrb za lepe roke (mani (lat.) – roke, cure (lat.) – skrb). Razvila se je že pred vsaj 4 tisočletji, saj so ljudje že od nekdaj posvečali veliko pozornosti negi nohtov.

Osnovni namen manikIre je skrb za naše roke in nohte, da bi ostali zdravi. Čeprav pogosto vlada napačno prepričanje, da je manikIra predvsem ženska stvar, pa to še zdaleč ne drži. ManikIra se namreč izvaja ženskam in moškim, razlika je le v tem, da se ženskam po poliranju nohtov nanje običajno nanese barvni lak, moškim pa poseben lak z vitaminom E, ki nima sijaja in daje povsem naraven videz. Del manikIre je tudi zaščita in obnova krhkih, lomljivih in pogrizenih nohtov.

ManikIra pomeni tudi masažo rok in nohtov, s katero se doseže voljnost, prožnost, pospeši se prekrvavitev rok, izboljša sestava kože, itd. Z njo se konec koncev polepša tudi izgled rok in nohtov v celoti.

Komu je manikira namenjena?

Manikira je torej namenjena obema spoloma in vsem generacijam odraslih, ki si želijo lepih rok in urejenih ter negovanih nohtov. Za manikiro se pogosto odločajo ljudje, ki imajo težavo z lomljivimi in krhkimi nohti, ter vsi tisti, ki si radi grizejo nohte. Manikira je priporočljiva tudi za osebe, ki pri svojem delu pogosto in veliko močijo roke ali pa veliko uporabljajo čistila ter gumijaste rokavice. Manikura je torej za vse ljudi, ki se zavedajo, da so zdrave in lepe roke ter nohti prvi pokazatelj zdravja in urejenosti pri človeku, s katerim se srečamo.

Nohte vam po  želji tudi nalakiramo z barvnim ali permanentnim lakom.