Depilacija z voskom

Odstranjevanje odvečnih telesnih dlak so uporabljale že ženske v času rimskega imperija. Za odstranjevanje dlak so v zgodovini človeštva uporabljali različna orodje in pripomočke. V 20 stoletju je odstranjevanje dlak postalo zelo razširjeno predvsem zaradi uporabe britvic in depilacijskih krem. Odstranjevanje dlak je doseglo revolucijo v 60- ih letih z uporabo trakov z voskom. Ta metoda je še danes najbolj pogosta za trajnejše odstranjevanje dlak pod pazduhami in na nogah

TEHNIKE

Z VROČIM VOSKOM S POMOČJO TRAKU
Topel vosek nanesemo na kožo in položimo trak. Dlačice odstranimo s hitrim potegom traku v nasprotni smeri rasti dlak. Tehnika se izvaja predvsem pri depilaciji rok, nog, hrbta, in trebuha.

S TRDIM VOSKOM BREZ TRAKU
Za depilacijo brez trakov uporabljamo posebni  vosek, ki ga nanašamo na kožo s spatulo. Nato vosek skupaj z dlačicami potegnemo v nasprotni smeri rasti dlak. Tehnika se uporablja predvsem za občutljivejše predele kože na telesu (bikini, pazduha, obraz).

INTIMNA BARAZILSKA DEPILACIJA
Pomeni odstranjevanje dlak na predelu bikinija, venerinega hribčka. To vrsto depilacije pri nas izvajamo z obema tehnikama depiliranja. Prednost brazilske depilacije je predvsem higiena, gladka in mehka koža ter posledično tudi počasnejša in redkejša rast dlak. Depilacijo izvajamo s posebej nežnimi voski in strokovno ustrezno metodo, da se izognemo tudi neprijetnim posledicam drugih tehnik depiliranja: srbečica, razdraženost, vraščanje dlak.