LPG estetska lipomasaža – endermologija

Kaj je lipomasaža in kaj endermologija?

Lipomasaža je klasična masaža, ki je pod nadzorom računalnika.

Gre za povsem neinvazivno metodo, kar pomeni, da z njo ne posegamo v človeško telo!

JE odličen pripomoček:

 • če imate težave s CELULITOM, MAŠČOBNIMI OBLOGAMI, OHLAPNO KOŽO ali ZADRŽEVANJEM TEKOČINE – VODE V TELESU,
 • za bolj OBLIKOVANO TELO /zmanjša se obseg telesa npr. okoli trebuha, pasu/,
 • za izboljšanje tonusa kože

Lipomasaža skrbi za estetiko celega telesa.

Endermologija je LPG tehnika, ki vključuje in obravnava terapevtsko in estetsko nego telesa.

Tretmanske glave aparata nežno zagrabijo tkivo kože in ga tretirajo na popolnoma naraven način, po principu mehano-stimulacije.  Mehano-stimulacija je mehanska stimulacija na površini kože, katera pošilja signale globoko v celice in s tem izzove fiziološki odziv, npr. aktiviranje proizvodnje kolagena ali sprostitev maščobe iz adipocitov. Adipociti so celice, ki gradijo maščevje in so specializirane za skladiščenje energije v obliki maščobe.

To metodo lahko uporabljamo za “zdravljenje” širokega spektra problemov s kožo.

Rezultati, doseženi z LPG metodo so potrjeni v preko 3000 kliničnih in znanstvenih študijah širom sveta. Pri nas vam tretiramo telo z najnovejšim LPG aparatom: Cellu m6 Integral.


Kaj dosežemo z lipomasažo?

Z lipomasažo delujemo na 3 mehanizme v telesu:

 • arterio-vensko cirkulacijo
  S tretmajem pospešimo cirkulacijo 4-5-krat. S tem pospešimo tudi metabolizem v tretiranem tkivu.
 • limfni sistem
  Prav tako pospešimo limfni sistem, vendar je učinek nekoliko počasnejši. Najboljši učinek nastopi po 2-3 urah, ko je limfni pretok pospešen 3-6-krat.
 • fibroblaste
  Z lipomasažo stimuliramo delovanje fibroblastov. To so celice, ki izdelujejo kolagenska in elastična vlakna, ki skrbijo za čvrstost in elastičnost kože. Po tretmaju ne naraste število fibroblastov, ampak njihova funkcija, torej začnejo izdelovati večjo količino omenjenih beljakovin.
 • adipocit/maščobno tkivo
  Z mehanskim delovanjem stimuliramo ß-receptorje na celicah in s tem pospešimo izločanje maščobe iz celice. Temu procesu pravimo lipoliza. Pri lipolizi nastanejo stranski produkti, kot so proste maščobne kisline, glicerol in voda. Proste maščobne kisline porabimo za energijo, glicerol in vodo pa limfni sistem odstrani iz medceličnega prostora.

Kako poteka?

Pred pričetkom izvajanja tretmajev je potrebno opraviti pregled – analizo telesa. S stranko se pogovorimo o njenem problemu, si ga ogledamo in otipamo. Le tako lahko namreč ugotovimo, kje je problem, saj bo glede na globino prilagojena tudi izbira tretmaja.

Nadaljujemo z meritvami obsega posameznih delov telesa, ki jih kasneje ponovimo po določenih intervalih. Te meritve so nam ves čas vodilo o uspešnosti lipomasaže.

Nazadnje izmerimo še telesno težo in izračunamo indeks telesne mase.

Šele takrat, ko smo jasno in ciljno opredelili problem, pričnemo z lipomasažo.

Lipomasaže nikoli ne izvajamo na golo kožo, saj lahko pride do prevelikega trenja med kožo in valjčki na aparatu, poleg tega je veliko bolj higienično in udobno za stranko. Zato vsaka dobi posebno oblačilo, ki se tesno prilega telesu. Stranka se nato uleže na mizo, mi pa si tiste dele, ki jih bomo tretirali, natančno označimo, si napravimo načrt. Pomembno je namreč, da se lipomasaža izvaja v pravilnih smereh in da zajamemo celo površino. Na LPG aparatu nastavimo ustrezen tretma, vakuum in lahko pričnemo z masažo.

Za koga je LPG lipomasaža primerna?

ZA VSE ŽENSKE

ki imajo genetske pred-dispozicije za kopičenje maščob in katere se kljub redni telovadbi in zdravi uravnoteženi prehrani me morejo znebiti maščobnih oblog. /lokalizirana maščoba, celulit – pomarančna koža, jahalne hlačke, maščoba na gležnjih, kolenih, bokih, stegnih, hrbtu, rokah, trebuhu…/

ZA VSE MOŠKE

ki imajo naravno dober metabolizem, vendar so si z leti zaradi nepravilne prehrane pridobili maščobo okoli trebuha, prsnega dela, zadnjice.

Komu lahko lipomasaža koristi?

VI STE ŽENSKA …

 • … ki je aktivna, se zdravo hranite, pa se kljub temu ne morete rešiti maščobnih oblog na določenih področjih.
 • … ki je vitka, imate urejen metabolizen, vendar kljub vsemu spadate v skupino 90% žensk, ki ima celulit,
 • …  redno vadite in želite hitrejše, vidne rezultate, ne želite izgubiti motivacije in ne želite ostati brez ženstvenih oblin.
 • … ki je na dieti,  upate, da boste izgubili kilograme, oblikovali telo, vaša koža pa ostane elastična.
 • … ki je pred kratkim rodila,  želite čim prej dobiti postavo kot ste jo imeli pred nosečnostjo /ali še boljše/ in biti najlepša mama.
 • …ki je zaskrbljena zaradi svojega videza. Želite shujšati in zgladiti netretirana področja po liposukciji.
 • … v menopavzi in želite ostati zdravi in vitki.

VI STE MOŠKI…

 • …ki je aktiven, se zdravo prehranjujete, vendar se kljub vsemu ne morete rešiti maščobnih oblog na določenih področjih telesa.
 • … ki je vitek ,  imate urejen metabolizem, vendar se ne morete rešiti maščob okoli trebuha.
 • …ki je na dieti, želite izgubiti odvečne kilograme, ali omejiti izgubo kilogramov samo na problematičnih področjih.
 • … ki redno obiskujete “fitness centre, želite imeti dobro mišično maso in napeto telo.
 • …ki je izgubil preveč kilogramov, sedaj pa želite koži želite vrniti koži napetost in elastičnost.

Za koga LPG lipomasaža ni primerna?

Uporabo aparata odsvetujemo v primeru nosečnosti, infekcij, alergij in ostalih suspektnih sprememb na koži, razširjenih ven, karcinoma, antikoagucijske terapije, liposukcije (do 6 mesecev po operaciji).

Koliko tretmajev?

Da bi dosegli optimalne in želene rezultate priporočamo  paket 10 – 15 tretmajev. Najboljše rezultate dosežemo, če jih izvajamo 2 do 3 krat tedensko. Za ohranjanje doseženih rezultatov, priporočamo nadaljnje vzdrževalne masaže; npr. 1 x mesečno.

Koliko časa traja en tretma?

Običajni čas LPG lipomasaže je 45 min. V kolikor je posamezni predel masiranja v bolj “kritičnem stanju”na primer izredno viden celulit na nogah, zadnjici, pa izvajamo masaže 60 min.

Nemalo strank, ima  v zgornjem (trebuh, hrbet) in spodnjem delu trupa (zadnjica, noge), probleme in si želijo popolno preoblikovati celo telo. V tem primeru se odločimo za masažo, ki traja celih 90 minut.

Tipi telesa

Tipi telesa – oblike… značilnosti.. ciljna usmeritev enega oz drugega tipa…načrt tretmaja. Načrt tretmaja naredimo na podlagi oblike telesa in se glede na to osredotočimo na samo problematiko. Poznamo 3 različne tipe oz. oblike telesa:

 • ANDROID → ima obliko jabolka, to pomeni da so ramena široka, pas in medenica pa ozka. Zato pričakujemo problem v zgornjem delu telesa. Najpogosteje je so to roke, trebuh in preveč maščobe tudi ob straneh, pod lopaticami.
 • GENOID → značilna hruškasta oblika, kar nam pove da je problematika v spodnjem delu telesa. Torej imamo problem na zadnjici, boki, pas, jahalne hlače, stegna. Vsaj eden izmed teh problemov je tudi sicer najpogostejši problem večine žensk.
 • MIX → je mešanica androida in genoida, torej imamo problem v spodnjem in zgornjem delu telesa. Ker je ponavadi tak problem preobsežen se odločimo skupaj s stranko kaj je trenutno estetsko najbolj potrebno odpraviti, saj s tem zagotovimo vidne rezultate na enem delu, preden preidemo na drugi del telesa.

Problem ohlapne kože, strij, lokalizirane maščobe ..

Problem ohlapne kože in strij, je velikokrat istočasen problem. Ponavadi ga imajo matere, ki so že rodile in pa osebe, katere so shujšale zelo na hitro.

Lipomasaža pomaga, da postane bolj elastična, saj povečamo delovanje kolagena in elastina, ki se nahajata v povrhnjici kože, jo tudi oblikujemo z antigravitacijsko tehniko.

Lokalizirana maščoba se pojavlja čisto odvisno od tipa, oblike telesa. Največkrat pa okoli pasu, bokov, stegen, na nadlahti, zadaj pod lopaticami. Lokalizirano maščobo tretitamo z globokimi gibi, to pomeni da delujemo v podkožju, kjer se nahajajo maščobne celice.